De pe la prânz, de când am făcut fasole bătută, am
bătut-o până când am umplut-o de sânge, pardon, de bulion, nu mă pot împotrivi
gândului ăstuia care mă tot fierbe: de ce nu m-oi fi făcut eu, bucătăreasă?!
Gen, o bucătăreasă simplă, fără aspiraţii de top chef. O bucătăreasă care îşi
bagă nasul doar unde-i fierbe oala.
Ce atâtea dileme ontologice şi gnoseologice? Când sunt atâtea legume care nu înţeleg ce se întâmplă cu ele. Ce mai
contează dacă nu au reuşit să acceadă la statutul de zacuscă?
Dacă aş fi fost bucătăreasă, aş fi fost fericită.
Aş fi lucrat în vreun restaurant, sigur că peste program, pentru că gătitul ar
fi fost viaţa mea, iată un modus vivendi concret şi paradoxal mitologic, de
tocăThor şi zic, m-aş fi îndrăgostit de vreun coleg bucătar, în timp ce mi-ar
fi curtat tandru cu o esenţă de la Dr.Oetker, fragranţa cremei de zahăr ars
din zuluful rebel fără cauză de bonetă sau de vreun client fidel care mi-ar fi
sărutat mâinile mirosind a leuştean, pentru tot acel conţinut minunat din bolul
cu ciorbă de lobodă slobodă la gură întredeschisă. Ne-am fi iubit în aburi,
ne-am fi iubit la foc mic, ne-am fi iubit în bain-marie. Fără prăjeli. Între
noi doi: doar vasele de iena.
Nu m-aş mai fi îndestulat cu lehamite. Aş mai fi
avut şi eu poftă de pâinea noastră cea de toate zilele.
Vise de iena e o idee minunată.
RăspundețiȘtergereTare bine zici. Mulţumesc. Am schimbat titlul. Aşa chiar îmi răsună.
RăspundețiȘtergereAsa, te facusi blogarita si promovezi visele de iena :)))
RăspundețiȘtergereMă fac că plouă până vine primăvara.
RăspundețiȘtergere