luni, 9 ianuarie 2012

Pudră de tâlc

În/trecere: generaţii

Ea avea părul vopsit negru-albăstrui, filat, cu breton lung care-i intra în ochii subliniaţi de creionul negru, roşu strident în obraz şi pe buze; purta tricou cu Avril Lavigne, blugi cu lanţuri şi cizme ascuţite; spânzura de umărul puştiului înalt şi slab, de vârsta ei – cel mult 17 ani, îmbrăcat în blugi şi tricou cu Guano Apes, care căra pe celălalt umăr, un rucsac din care ieşea skateboardul.

El avea părul ca şi cum atunci s-ar fi trezit şi s-ar fi uitat în cana de ceai, fără să mai ghicească nimic, înainte de a ieşi pe uşă. Era neras, purta blugi, bocanci Insulated şi tricou cu Jim Morrison – se apropia de 40 de ani. Îşi ţinea de mână prietena îmbrăcată în fustă de blugi, tricou alb, fardată cu puţin albastru în jurul ochilor care purta balerini.

Pentru câteva secunde, cei patru se întâlnesc într-o linie dreaptă, în sunetul încăpător al străzii. Imediat, unii trec în faţă, iar ceilalţi rămân în spate.


PS:
Eu - în blugii mei Gap (în care am şi dormit prima dată, de drag, când i-am primit) real straight, cu bascheţi roşii, tricoul cu Fuck High Heels, ascultând în căşti, Travka - E cineva în oraşul acesta

6 comentarii:

  1. Am vazut In the mood for love. L-ai vazut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Văzut, ascultat, plăcut. Să vezi şi "2046".

    RăspundețiȘtergere
  3. "In the Mood for Love" - filmul unei emoţii, al unui sentiment care îţi atinge tot aerul, înainte de a se risipi uşor, dar cu care ai apucat deja să te îmbibi. Pentru că filmul ăsta nu povesteşte, ci redă trăiri.

    RăspundețiȘtergere
  4. „...și trec așa unii pe lângă alții, mereu alții și alții, până când tu nu îl mai recunoaște pe tu și trec amestecându-se cu alții” citez aproximativ din Nichita Stănescu deși nu este frumos să vorbești în citate :)

    RăspundețiȘtergere
  5. anadobrescu,
    foarte frumos şi potrivit ai citit :)

    RăspundețiȘtergere