duminică, 10 aprilie 2011

duminicalme

mi se mai întâmplă zile în care nu am chef să mă urnesc. n-am chef să răspund la telefon, n-am chef să mă conversez, n-am chef să-mi răspund. cum ar fi easy like sunday morning. mai degrabă afternoon. cum ar fi azi. merg cu paşi din pâslă şi mă aşez în imponderabilitate. singura chestie demnă de luat în seamă, care mi-a trecut prin cap ca un cumulus, este că, probabil, în curând o să-mi crape windowsul şi mi-a expirat antivirusul. deci am computerul nud. oricât de hard attractive ar fi goliciunea unităţii, a boxelor, subwooferului şi a monitorului, n-am chef să le pictez. poate le împrumut nişte ţoale de-ale mele. soft aşa.

printr-o potrivire nemaipomenit de înmiresmată se face că am camera plină de narcise, lalele şi zambile. toate acestea fiind ale mele, am urcat în pat. tocmai când să alunec pe unduitoarea corabie a somnului, se aude bormaşina vecinului meu. brusc mă traversează şi mă calcă puternic imaginea aia de la gala desenului animat, prezentată odinioară, de Viorica Bucur, când pisica aia, Jaune Tom sau Mewsette, sigur Jaune Tom, îşi scoate ghearele şi arată ca electrocutată. mda, am unghiile tăiate foarte scurt. dintotdeauna. astfel că, din aşternutul meu iese tandru o mână catifelată care ia mp3 playerul şi ascultă asta: Anna Ternheim, Losing You.
eh, nici pisicile nu mai sunt ce-au fost odată. da’ chiar, ce-au fost pisicile?

mrrr:

el e Jaune Tom, cum ziceam:




şi ea e Anna. Anna mea:
vă rog doar să ascultaţi videoclipul, pe care nu l-am ales pentru gara din Stockholm, weltanschauungul (e duuuminică, da?) şi îndemnul la prietenie, ci, pentru că a fost cea mai bună variantă pentru cântecul pe care voiam să vi-l ofer.

11 comentarii:

  1. brravo!brravo!
    marrraito:PPP
    hahaha,gala desenului animat cu bucuroaica,oh,l'amour sau ah,la naiba cum ar zice nistoroaica.
    hai ca mi-ai facut duminica.praf cu unghiile tale scurte.:)))
    pisicile au fost odata pe acoperisul fierbinte.

    V.
    piesa annei este duminicaletala
    o,daaa

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar crezi ca ne intereseaza toate acestea? adica pe ce parte a patului dormi, unde ai fost cu autobuzul, ce-ai halit la micu` dejun si cum ti-ai decorat tu camera cu postere?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pisicile au fost niste creaturi minunate cu ochi stralucitori si blana moale, precum si rara capacitate de a reduce stressul si a echilibra tensiunea arteriala a partenerilor lor umani (pisicile nu au stapâni).
    De la Disney încoace, însa, felinele au devenit un car de nervi si de frustrari (generate de soareci hiperactivi sau de canari ranchiunosi), cu deficiente de calciu (poate de unde le era mereu sustras laptele din bol), cu un lifestyle distructiv (supraalimentare cu lasagna, vezi Garfield, hipstareala excesiva, vezi Motanul încaltat, tulburari de personalitate, vezi mâtza din Cheshire, etc).
    De la puf si pisiceala, felinele au trecut la asfalt si smotoceala. Adaptându-se rapid, au învatat sa foloseasca computerul, sa pirateze programe si filme, si sa se protejeze de daunatori cu antivirusi de la Norton the cat.
    Mda, si într-un final apoteotic si foarte transparent, ne induc o stare de liniste si bine, sub diverse nume, cum ar fi cel de Anna, cu doi de n, unde n este fostul r din mrrr. sau purrr.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, Zvarlugo, ce dor imi era de imaginea aia cand isi scoate pisica ghearele! Numai ca in memoria mea e alb-negru, deh... Habar n-aveam cum il cheama pe motanul ala si ca e portocaliu :))
    Imi vine sa-mi zic "Unde esti copilarie... ?"......

    RăspundețiȘtergere
  5. V., :))
    Da, piesa Annei este letală, dar parcă nici nu-ţi pare rău că te ucide.

    Priza de hârtie,
    Nu cred, ştiu sigur că nu te-am pus eu să citeşti aici. :)
    Ah, dorm pe diagonala patului, de fspt, n-am mai fost cu autobuzul, că am luat tramvaiul, la micul dejun halesc iaurt cu cereale, iar în cameră am numai postere cu mine. Bine că mi-ai amintit, că şi uitasem să scriu.

    RăspundețiȘtergere
  6. ubiquus, ce atlas frumos cu întreg neamul pisicesc îmi înfăţişezi tu aici. Mmmm... Mulţumesc mult.
    Şi să nu uităm nicigând! de Miauri care îşi poartă chimonourile din mătase cu mişcările pleoapelor de pisică din spatele evantaiului. :)

    Teo, e chiar Jaune Tom cel galben-portocaliu din "Gay Purr-ay", desenele alea animate superbe, de prin 1960, cu vocea lui Judy Garland aka Mewsette.

    Deci unde eşti copilărie, cu pisica mea cu tot? Nu-aşa? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmm, da, Miauri-san e o mâtza pe cinste. Ea a lucrat alaturi de Marie Curie, de Edison si de Einstein la marile descoperiri ale umanitatii, dar din modestie a ales sa ramâna etern în umbra anonimatului/ evantaiului sau de gene.

    Prima varianta a teoriei relativitatii a fost inspirata de pisica Miauri. "E=mc2, Energia = Miauri, cap patrat".

    Einstein recunoaste de altfel ca totul se explica prin pisica. El zice asa (si citatul e real, se poate verifica): 'You see, wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles. Do you understand this? And radio operates exactly the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is that there is no cat.'

    Meow or not meow, that is the question.

    RăspundețiȘtergere
  8. Miauri a ales să rămână în umbra evantaiului, pentru că genele sale, oh, genele sale puteau umbri marile descoperiri, doar din priviri.

    Well, what Einstein didn't find out was that the LAPD succeeded in catching the very long chill out, not the NYPD which was more chaotic.
    Oh, did I miss the cat?

    And the question still stands for the milk. Without a tail or a head. Just a glass.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Prizadehartie Nu inteleg de ce mai intri aici daca nu te intereseaza...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ah, si tot pentru tine, Prizadeharite: ca un sfat prietenesc, sa stii ca din punct de vedere al corectitudinii gramaticale se scrie "ar trebui (sa-ti daruiesc o inima)" si nu "ar trebuie". Biiine, biiine, stim, a fost o licenta poetica, nuuu?!? Pentru ca toata lumea stie ca, desi verbul "a trebui" este invariabil, la conditional-optativ forma lui este "ar trebui sa". Nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. (Teo,
    şşşş,
    că, dacă te superi tu,
    uite cum se mai supără şi literele :)
    merci
    merci)

    RăspundețiȘtergere