luni, 21 decembrie 2009

Totul este amestecat, mai puţin manualul de utilizare

Am primit de la Erasmen, piesa celor de la Devotchka – mi-a plăcut cum sună şi am vrut s-o şi văd. Pe youtube am mai găsit un videoclip în care apărea o veche cunoştinţă, Frodo Baggins. Oau!, mi-am zis. Pentru că de această dată, hobbitul poartă costum şi ochelari de vedere, cu nonşalanţa cu care-şi purta tălpile odinioară prin trilogie, într-un film după romanul lui Foer – Totul este iluminat pe care nu l-am citit încă. Filmul îl descarc acum.

Pe scurt, piesa e faină, mulţumesc, Erasmen!, rămâne de văzut filmul, iar mai jos aveţi manualul de utilizare despre care vă spuneam, întocmit de specialistul Arnon Grunberg:

- Marek, ai grijă să nu mori nefolosit.
- Ce vrei să spui cu asta, mamă?
- Oamenii, a spus ea, trebuie să fie folosiţi, altfel au trăit degeaba. Nu trebuie să rămână goi, înţelegi?
(Istoria calviţiei mele)

PS:
piesa:



şi videoclipul cu pricina:

2 comentarii:

  1. cu placere, zvarlugo. pentru muzica buna e nevoie de timpane fine, asa, ca ale tale. ai vazut filmul? nepretentios, dar are ceva puternic. impresioneaza. iar romanul e o nebunie curata!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Da, l-am văzut. Exact - a avut ceva. Cred că peretele-colecţie, m-a impresionat. Şi femeia care nu ştia că se terminase războiul...
    Romanul nu l-am citit.

    În altă dezordine de idei, am văzut Labirintul lui Pan de care-mi ziceai tu, cândva. Foarte trist... După ce s-a terminat, mi-a rămas în minte, replica mamei Ofeliei: Nu mai există magie. Decât în poveşti, mi-am zis repede, ce bine că mai există o salvare. :)

    RăspundețiȘtergere