luni, 23 ianuarie 2012

Timbru pe vis şi natură moartă definitiv

Am visat o fostă colegă de fost job, o respectabilă doamnă în vârstă, soţie de preot care mă certa cam aşa: tu chiar nu mai crezi în ce-i sfânt? Mâinile mi s-au împreunat pentru a coborî în podul palmelor, epifania din cerul amar al gurii, în care sfinţii arhangheli, serafimi şi heruvimi jucau pituluşu, baba-oarba, atinselea pe cocoţate, prinselea, ţară, ţară, vrem ostaşi când mi-au venit în cap doar sfântă de bătaie şi sfânta de masă şi i-am zis înghiţind în lăsarea secului: dar ce mai e sfânt?

Biblia mea e clasorul copilăriei în care visurile au marcă de filatelie proprie şi-n fiecare zi mai dau câte o filă, mai întorc câte un vis.

Dacă l-aş pierde, aş face parte din expoziţia pe care galeria o afişează pentru toţi iubitorii de artă în viaţă: natură moartă definitiv.

5 comentarii:

  1. Bravo, bravo, bravo...{acum bat poznaş din palme şi am trîntit şi o pereche de acolade}. Dar tu ţii literele în podul palmei şi le faci vînt uşor, cu buzele, de parcă ar fi buburuze întîrziate de la primăvară. Gata! Am primit un glonţ în tîmpla setei mele de litere... de la blogul ăsta. Şi eu care credeam că internetul e o menajerie de circ împăiat.{glonţul are glazură de căpşuni şi poartă în el copilăria pierdută pe la umbrele sifoanelor din alte lumi}.

    RăspundețiȘtergere
  2. {mulţumescu-ţi fără pereche
    Uneori literele se fac tăceri şi atunci îmi zboară pe florile rochiei – vestitorii primei veri parfumate mă poartă mută pe aripi de fluturi.
    Pe mine scrisul mă bea ca pe apă, însă mă bucur că dintr-o tâmplă într-alta ţi se mai întâmplă să te duci ca din puşcă spre un pahar cu sirop concentrat din muguri de fluier.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mi-am pierdut biblia aceea. şi aveam în ea aşam nişte evanghelii furate de colegul meu de bancă răsrepetent, care mă mituia ca să-i suflu la lucrările de control şi care mă apăra de bulgări fix în acelaşi scop. :( dar mai cred în ea, ce e de furat se prinde mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-a mâncat comentariul :((

    RăspundețiȘtergere
  5. văd că ai păstrat neîntinată fila cazematei cu evanghelii ninse pe la marginile îndoite înăuntru

    (nu cred că era de post)

    RăspundețiȘtergere