vineri, 14 ianuarie 2011

Crâmpeie: din lumină şi Eleganţa ariciului






~Am primit mărgele şi cercei cu piatra soarelui, de la o bună prietenă din facultate. Le-am aşezat undeva spre fereastră şi a ieşit soarele dintr-odată. Dacă o să mi le pun la gât şi în urechi, poate vine primăvara mai repede.


~Am dat peste o carte cu titlu surprinzător şi copertă drăguţă: Eleganţa ariciului. Deci eu o să fiu unul ciufulit până-l găsesc pe ăla elegant.

~L-am visat azi-noapte pe bunicu-meu. Îmi spunea că o să-mi dea flori din grădină. În câteva săptămâni, mi-a zis zâmbind tocmai din altă lume. Dar eu le-am văzut clar, chiar în vis: lalele galbene. Mi-e tare dor de el şi de buna. Sper că sunt bine amândoi, acolo, cu grădina lor.


~De la o vreme nu mă mai grăbesc
mi-am găsit rochia şi cercul
e doar o joacă de copil
să mă învârtesc.


PS:
Până se primeneşte anotimpul:
Her Morning Elegance - Oren Lavie

8 comentarii:

  1. am citit-o anul trecut, parca. e draguta foc, merita. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. uf, si cum de-am uitat : sa porti cu placere bijuurile, sint tare finute, ca si cutia, de altfel. poate vine primavara mai repede macar la tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci. Dacă vine primăvara, o dau mai departe, să ştii. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. da,asa e ,are dreptate greieras:cartea e tare simpatica.si filmul de altfel,e dragutel! mie cel mai mult mi-a placut numele fetitei:paloma!aduce a porumbel,parca :))

    RăspundețiȘtergere
  5. "Una paloma blanca" e şi un cântec vechi. :)
    Încă n-am făcut rost de carte, de film aflu acu, deci n-am ce să vă zic. (Am găsit coperta într-o prezentare de la sfârşitul cărţii pe care am terminat-o săptămâna trecută, "Mecanica inimii", şi fetiţa cu ariciul în braţe mi-a făcut poftă...)

    RăspundețiȘtergere
  6. deci în grădina raiului cresc lalele! nu crizanteme?

    RăspundețiȘtergere
  7. ora, şi crizanteme.
    Pe lângă lale-le şi alte-le.

    RăspundețiȘtergere