luni, 6 septembrie 2010

de recuperat:




Ne iubim ca două beţe de chibrituri. Nu vorbim, ci ne aprindem. Nu ne sărutăm, ci provocăm «incendii». Cât sunt de înalt, de un metru şaizeci şi şase şi jumătate, corpul mi-e zgâlţâit de un cutremur de pământ. Inima evadează din învelişul-închisoare, se scurge prin artere, îmi ajunge în ţeastă şi se preschimbă în creier. Sunt tot o inimă, de la fiecare muşchi până în vârful degetelor! (Mathias Malzieu, Mecanica inimii)

Vine dintr-o altă toamnă, cartea asta pe care am cumpărat-o de două ori (şi pentru un prieten drag) şi încă n-am apucat s-o citesc, pentru că am împrumutat-o (fiind rugată frumos frumos).
Îmi amintesc foarte bine că era aşezată lângă Scrisori către o necunoscută a lui Antoine de Saint-Exupery, pe care am deschis-o imediat, din moment ce era şi pentru mine :
Aşa sunt basmele. Te trezeşti într-o bună dimineaţă. Spui: Nu era decât un basm... Zâmbeşti de tine însuţi. Dar în fond nu prea zâmbeşti. Ştii bine că basmele sunt singurul adevăr al vieţii
.

PS:
ceai cu scorţişoară şi alte c(h)eştii? de inimă

Tracy Chapman, Matters of the Heart:

5 comentarii:

  1. Tare frumos spus.."basmele-s singurul adevar al vietii".
    Fragmentul asta tocmai l-am citit in cartea de care povestesti - "Rând pe rând, fântânile se preschimba in buchete de flori inghetate. Batrânul râu, atât de credincios menirii lui odinioara, pare deghizat intr-un lac de zahar pudra care ajunge pâna in buza marii. Talazurile vuiesc a sticla sparta. Ca prin minune, pe trupul pisicilor se ivesc paiete de gheata. Copacii par zane durdulii in camasi albe de noapte, care se intind somnoroase si casca la luna, urmarind din priviri calestile gata sa alunece pe derdelusul caldarâmului."

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Daaa, ca şi acum mi-am zis atunci: uite aşa o să trec în iarnă, din toamna pe care oricum o iau cu mine în ceaşca de ceai.

    Poveştile mai sunt cofeturi, unele cu scorţişoară, altele cu dulceaţă de nuci verzi sau şerbet de trandafiri care te fac pofticios şi te lasă flămând. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Adaugam si putin ghimbir, o felie de gutuie si cateva petale de crizantema uriasa:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb! Mulţumesc mult.
    Condimentul e bine primit.
    Ador crizantemele.
    Chiar o felie, că eu mănânc dintr-o gutuie, o zi întreagă! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu placere:)
    Si mie-mi plac la nebunie.
    Gutui nu mananc. Imi place prafumul lor. Si aspectul:) de mancat..cam tot asa..o felie..e suficient pentru mine..

    RăspundețiȘtergere