sâmbătă, 13 februarie 2010

Reţetarul cu tutun zvelt şi pipă din chihlimbar



Prin acoperişul spart al casei mă uit mirat la tăcerea prietenului meu. Noaptea îşi coboară crengile prin pod, mă ia în braţe, mă leagănă uşor şi-mi dă să visez pâine caldă. Mă ridică până în frig şi-napoi, nu oboseşte şi-mi râde în ureche un murmur grozav. Parcă aş asculta albine sforăind în prisacă. Ziua, copacul meu tace, tace ca şi cum ar fi rândul lui să doarmă.
Reţetarul, din foi îngălbenite, zice aşa: ”iarna e toată ca întunecatul februarie. Punem în vechea ulcea vin umbros, fiert şi tare - ca cerul. Şi bem până când, prin pod, trecem ape-ngheţate. Până când ne împiedicăm de înţepenitele crengi şi cădem iarăşi în somn.”
- fragment de M. Altenwolf
Poiematike

Un blog pe care l-am descoperit chiar azi. M-am bucurat de el ca de cofeturile dosite în buzunarul rochiţei şi găsite chiar când aveam chef de ceva bun.

PS:
Rămân la Tracy, mai ales că tocmai mi-am descărcat ilegal, fireşte şi cu neruşinarea-mi specifică, toate albumele ei.



Fotografia minunată am luat-o de pe flickr, dar persoana care a postat-o, nu mai activează, deci nu ştiu a cui este; oricine ar fi, eu o felicit pentru ea. Când mă fac mare, o să-mi iau şi eu pipă dintr-asta, ca să stau de poveşti cu Gandalf şi să facem corăbioare din fum. :)

2 comentarii:

  1. Zvârlugă dragă, îţi mulţumesc. Sper să mă fac vrednic de aşa laudă.
    Pipa din fotografie se numeşte ”meerschaum” (spumă de mare), ea e ivorie dar se face asemeni chihlimbarului pe măsură ce e fumată.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ai de ce să-mi mulţumeşti, crede-mă. Deja eşti vrednic de aşa laudă.

    Mă gândeam eu că fotografia are o poveste frumoasă, dar parcă tu ai spus-o şi mai frumos. "Spumă de mare, ivorie şi chihlimbar" -să ştii că acum ilustrez emoticonul ăla care se cheamă "daydreaming".

    (Am vrut să-ţi postez pe blog un comentariu, am încercat toate închizătorile de acolo şi n-am reuşit să intru. Aşa că te-am luat cum am putut şi te-am chitit în buzunarul meu, lângă celelalte bunătăţi.)

    RăspundețiȘtergere