tag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post60599197328582059..comments2023-05-03T16:51:34.286+03:00Comments on Zvârluga: In the mood for cookZvârluga. Zvârluga Bondhttp://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-78492346092313380042010-02-14T22:11:53.810+02:002010-02-14T22:11:53.810+02:00Pfiii! Sigur a avut vreo răzătoare şmecheră sau ce...Pfiii! Sigur a avut vreo răzătoare şmecheră sau ceva bun de tocat, pentru legume şi un mixer pentru maioneză. :P Ha! Eu le-am făcut fără. :) (acu pot căpăta căsuţa aia? e adorabilă!)<br /><br />(Vezi mai sus cantităţile.)<br /><br />:)))Zvârluga. Zvârluga Bondhttps://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-54356556204163883232010-02-14T22:04:10.868+02:002010-02-14T22:04:10.868+02:00Salata de boeuf. :D
Ouale umplute sunt poate sing...Salata de boeuf. :D<br /><br />Ouale umplute sunt poate singura mea responsabilitate culinara in afara de prajituri. Crema de zahar ars am vrut eu sa-i fac si sa-l astept, numai ca am uitat cantitatile. Oops! Dar nu-i spune, dupa JO sigur sigur ii facem o surpriza eu si prichindelul. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-15204938923260666272010-02-11T17:02:43.882+02:002010-02-11T17:02:43.882+02:00Păi, din cele 4 încercări în imagini, de mai sus, ...Păi, din cele 4 încercări în imagini, de mai sus, să fie ouăle umplute sau crema de zahăr ars. :) ( se fac mai uşor!)<br /><br />Pin, eu sunt sigură că bursucul nu citeşte niciunde, ca să te aştepte aşa cum se cuvine: cu bunătăţi (şi n-o spun datorită imaginii cu tunelul saaau mamei tale severe ca Margareta Pâslaru în Veronica :P).Zvârluga. Zvârluga Bondhttps://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-38506681589222425992010-02-11T16:40:50.230+02:002010-02-11T16:40:50.230+02:00Ghici cu ce m-a asteptat ieri bursucu'? Desi n...Ghici cu ce m-a asteptat ieri bursucu'? Desi nu cred ca a citit aici. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-44599917334390011352010-02-10T16:24:52.918+02:002010-02-10T16:24:52.918+02:00Pot să-mi fac sărbătoare din orice zi - cu buneţur...Pot să-mi fac sărbătoare din orice zi - cu buneţuri. :P<br /><br />Bine, bine, hai că ies cu sania. :))Zvârluga. Zvârluga Bondhttps://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-44011375609920096882010-02-10T15:34:26.999+02:002010-02-10T15:34:26.999+02:00A venit Craciunul aici la tine!
Ca noi atunci man...A venit Craciunul aici la tine!<br /><br />Ca noi atunci mancam oua umplute si salata de boeuf. :D<br /><br />Si la alte sarbatori ce-i drept numai asta e singura cu zapada. Zdronc un bulgare in fereastra ta. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-5847497656011199432010-02-07T10:50:41.487+02:002010-02-07T10:50:41.487+02:00Să-ţi fie de bine atunci.
Aşa să faci.
:))Şi tu ...Să-ţi fie de bine atunci. <br />Aşa să faci.<br /><br />:))Şi tu la fel, ca să-ţi înceapă bine săptămâna.<br />Mulţumesc mult. O să mă ocup personal s-o am.Zvârluga. Zvârluga Bondhttps://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-40574137579905963352010-02-07T05:49:59.646+02:002010-02-07T05:49:59.646+02:00:)am facut oua umplute ieri si clatite. azi ma apu...:)am facut oua umplute ieri si clatite. azi ma apuc de crema de zahar ars. <br />da..pai asta si intentionez sa nu cresc mare ! <br />te citesc mereu cu placere, sa ai o duminica frumoasa!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-61411756088890091322010-02-06T06:48:48.447+02:002010-02-06T06:48:48.447+02:00:))) Poftă bună! Să nu creşti niciodată mare.
Mul...:))) Poftă bună! Să nu creşti niciodată mare.<br /><br />Mult timp am primit răspunsul ăsta: Să creşti mare. Mă nemulţumea şi atunci. Aşa că niciodată nu l-am folosit. Şi nici acum.Zvârluga. Zvârluga Bondhttps://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-88523943103124853092010-02-06T06:40:15.444+02:002010-02-06T06:40:15.444+02:00delicios!!!! si eu chiar ma gandeam sa fac zilele ...delicios!!!! si eu chiar ma gandeam sa fac zilele astea oua umplute si salata de boeuf dar unde sunt eu nu se gasesc muraturi asa ca trebuie sa fac intai muraturile. si ce bine venita e reteta pentru crema de zahar ars!!! multumesc si eu draga Zvarluga!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-47275081515098534552010-02-05T09:14:08.676+02:002010-02-05T09:14:08.676+02:00Cu plăcere.
Sper să-ţi iasă şi să-ţi placă.
Şi eu ...Cu plăcere.<br />Sper să-ţi iasă şi să-ţi placă.<br />Şi eu consum tot miere de albine, dar la deserturi, n-am cum să pun miere. În cafea pun câte un cub de zahăr brun şi atât.<br /><br />(Acum am lămurit-o şi cu semnul ăla egal. :)))Zvârluga. Zvârluga Bondhttps://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-23054235459335431452010-02-04T23:06:21.591+02:002010-02-04T23:06:21.591+02:00Saru-mina boierule!
Am sa incerc reteta zilele ast...Saru-mina boierule!<br />Am sa incerc reteta zilele astea. Mai inainte de toate trebuie sa cumpar zahar (de obicei folosesc miere de albine , n-am mai cumparat zahar de mii de ani), apoi rom (prefer sa beau vin, sau anumite beri) si zahar vanilat.<br />Cit despre "In the mood for love", e unul dintre filmele mele favorite.<br />Danke!claudehttp://claude101.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-28921327991389800342010-02-04T22:39:39.320+02:002010-02-04T22:39:39.320+02:00As "In the mood to cook". Era o glumă de...As "In the mood to cook". Era o glumă de-a mea care pleca de la titlul filmului "In the mood for love", un soi de parafrazare haioasă.<br /><br />Sigur că da. Se pun 3-4 linguri de zahăr într-o cratiţă mică şi se amestecă pe foc până se caramelizează. Atenţie să nu se ardă zahărul, că devine amărui. Trebuie să fie auriu. Şi se dă la o parte. Apoi se bat într-un vas 4 ouă - albuşuri şi gălbenuşuri - cu 4 linguri de zahăr (câte ouă, atâtea linguri de zahăr, dar eu pun cu una mai puţin, să nu iasă prea dulce, că mai e şi zahărul caramelizat care devine sirop.) Peste ele, se toarnă cam trei sferturi de lapte. Se adaugă o esenţă de rom şi un zahăr vanilat. Se amestecă şi se pun în cratiţa cu zahărul care între timp s-a întărit. Apoi se ia o cratiţă mai mare, se umple cu apă puţin peste jumate şi se pune în ea, cratiţa cu compoziţia. Se bagă împreună la cuptor. Se ţine până se rumeneşte un pic deasupra. Se serveşte rece.<br />Reţeta era cu 6 ouă, 6 linguri de zahăr şi un litru de lapte. Eu ţi-am spus pentru 3 persoane. Că nu poţi să mănânci multă. :) <br />Poftă bună, Claude!Zvârluga. Zvârluga Bondhttps://www.blogger.com/profile/13620807756799691366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6354078706871912802.post-60707230747508244472010-02-04T22:03:43.533+02:002010-02-04T22:03:43.533+02:00Nu mi-e foarte clar daca pui semnul egal intre dra...Nu mi-e foarte clar daca pui semnul egal intre dragoste si bucatar (love, cook) sau te-ai gindit la gatit (as in 'In the mood to cook').<br />Oricum ar fi, pentru ca am renuntat la carne de niste anisori, as fi interesat de desert. Poti sa-mi dai niste detalii despre crema de zahar ars?claudehttp://claude101.wordpress.comnoreply@blogger.com